כניסה
למנויות
צרו קשר

מרק עדשים וגריסי פנינה של איילת

מרק עדשים וגריסי פנינה של איילת

היתרון בעדשים וגריסי פנינה זה שלא חייבים להשרות זמן ממושך, אפשר גם השרייה קצרה של חצי שעה אם לא חשבנו על זה מראש, אני לרוב משרה לילה וכך זה מחייב אותי להקדיש כמה דקות להכנה.

בפחות מ 15 דקות של הכנה יהיה סיר טעים ומפנק!

 

רכיבים:

בצל גדול

2 גזרים

2 כוסות עדשים ירוקות 

כוס גריסי פנינה

2-3 שיני שום

מלח

פלפל שחור

כורכום

חוויאג' למרק

לימון (אופציונאלי)

 
אופן ההכנה:

מטגנים בצל גדול בכף שמן (כשצריך אני מוסיפה מים במקום שמן) ואז מוסיפה את הגזרים חתוכים לקוביות, אחרי כ 2 דקות מוסיפה 2-3 שיני שום וכשנהיה ניחוח נעים מוסיפה את הגריסים והעדשים ומכסה במים אך לא יותר מידי כדי שיצא סמיך - עוקבת ומוסיפה מים אם צריך. 

מביאים לרתיחה ואז על אש בינונית כ 20 דקות עד חצי שעה וזה מוכן, לא לבשל יותר כי אז זה נהיה עיסתי ופחות טעים.

תיבול:

מלח, פלפל שחור, כרכום, חוויאג למרק (מלח תמיד עם קטניות להוסיף רק אחרי שמוכן אחרת זה מונע מהקטניות להתרכך) ואני אישית מאוד אוהבת להוסיף לימון בהגשה, משדרג ממש לדעתי

כיצד נתייחס?

עד 2.5 כוסות קטנייה יחד עם הגריסים =3 מנות חלבון ומנת פחמימה.

עד 1.5 כוסות כמנה וחצי חלבון ומנה פחמימה.

זה כשיוצא ממש סמיך כמו שיצא לי ואם יוצא דליל יותר אז הכמות גדלה בהתאם

***המידות למרק לאחר בישול.

 

 

להאמין. לפעול. להגשים.